Excelsior haalt bij NAC vertrokken promovendus op: Heel graag in Eredivisie

Excelsior haalt bij NAC vertrokken promovendus op: "Heel graag in Eredivisie"

21-08-2017 16:11
6

Excelsior heeft een van de gewenste versterkingen binnen. De Rotterdamse club presenteerde maandag Shane O'Neill als nieuwe speler.

De Amerikaanse verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract bij Excelsior met de optie op nog een seizoen. O'Neill komt over van het Cypriotische Apollon Limasol, maar is geen onbekende voor Nederland: vorig seizoen speelde hij namelijk op huurbasis voor NAC Breda.

Wedden

Meer odds

Die club wilde hem niet meenemen naar de Eredivisie. "Ik was verhuurd, dus wat dat betreft was dat een bijzondere situatie", zegt de 23-jarige centrale verdediger, geboren in Ierland en geëmigreerd naar Amerika. "Na afgelopen jaar wilde ik natuurlijk heel graag in de Eredivisie spelen en daarom ben ik blij dat ik die kans bij Excelsior nu alsnog krijg."

O'Neill is blij dat hij zijn carrière in Nederland kan voortzetten. "I love it. Ik heb positieve ervaringen. Ik vind Nederland een leuk land met fijne mensen. Als je ver van huis bent, is dat belangrijk. Ik vind het ook heerlijk dat ze hier hard trainen. In Amerika heb ik goede ervaringen bij de Colorado Rapids, maar als je verder wilt komen moet je in Europa zijn. Daarom ben ik blij met deze kans."