Update: Geen aangifte na 'walgelijke bruine klootzak': Een statement gemaakt

Update: Geen aangifte na 'walgelijke bruine klootzak': "Een statement gemaakt"

22-08-2017 14:32
66

De Graafschap-aanvaller Anthony van den Hurk heeft zijn late gelijkmaker tegen Jong PSV moeten bekopen met een scheldkanonnade op Facebook. Toen hij zijn inbox op Facebook opende, las hij het bericht van een gokker die niet blij was met zijn treffer.

'Jij walgelijke bruine klootzak. Die goal heeft me veel geld gekost. Stuk vuil', stuurt een gokker naar de spits van de Doetinchemmers. Van den Hurk heeft het bericht op zijn Twitter gedeeld. Dat heeft hij niet zonder reden gedaan. "Dat heb ik gedaan omdat er tegenwoordig zo vaak schandalig gereageerd wordt op social media", reageert hij tegen De Gelderlander

De Graafschap en Jong PSV speelden maandagavond met 2-2 gelijk. Lang leek het erop dat de Eindhovenaren de drie punten zouden pakken, maar Van den Hurk gooide een paar minuten voor tijd roet in het eten.

Update 22/8 14.32: Van den Hurk onderneemt géén stappen tegen de man die hem maandagavond racistisch bejegende op Facebook. "Anthony heeft laten weten de zaak verder te willen laten rusten", aldus Marc Teloh, persvoorlichter van De Graafschap,  in gesprek met de Gelderlander. "Hij heeft een statement gemaakt door het bericht op sociale media te delen. Vanaf nu wil hij zich weer volledig op het voetbal richten."