Van der Sar: We hadden hem bij de selectie gehaald als derde spits

Van der Sar: "We hadden hem bij de selectie gehaald als derde spits"

22-08-2017 09:06
41

Edwin van der Sar had niet verwacht dat Kasper Dolberg zo'n stormachtige ontwikkeling door zou maken bij Ajax. De spits werd aan het begin van het vorige seizoen voor de leeuwen gegooid, daar waar het aanvankelijk niet de bedoeling was dat hij er gelijk zou staan.

"We hadden hem bij de selectie gehaald als derde spits", zegt Van der Sar in gesprek met FOX Sports. "Hij kon dan af en toe minuten maken in bekerwedstrijden of als we 3-0 voor stonden. Ik had niet verwacht dat hij zo'n dominante rol zou spelen in het seizoen."

Maandag werd Dolberg uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Daar is de Ajax-directeur trots op. "Hij kwam uit de jeugd en als je dan zo'n eerste jaar draait met belangrijke en mooie doelpunten..Dat gebeurt niet vaak meer in Nederland. Het geeft aan dat de scouting goed gewerkt heeft. Ook Peter Bosz heeft een grote rol gespeeld in zijn ontwikkeling."

Qua talent en potentie zit het goed, maar Dolberg mag wat Van der Sar betreft vaker van zich afbijten. "Hij heeft geen grote mond. Het is een grote kerel met een grote borst. Hij wordt ook wel aangepakt. Soms mag hij af en toe wat meer pit hebben. Ik hoop dat hij kan leren van Klaas-Jan Huntelaar. Die bijt van zich af en heeft een hoop meegemaakt. Ik hoop dat ze een duo kunnen vormen of elkaar af kunnen wisselen."