Ziyech maakt na tien maanden rentree bij Marokko; géén Ayoub en Amrabat

Ziyech maakt na tien maanden rentree bij Marokko; géén Ayoub en Amrabat

22-08-2017 14:42
20

Voor de eerste keer sinds oktober 2016 maakt Hakim Ziyech weer onderdeel uit van de selectie van Marokko. De Ajax-spelmaker en 26 landgenoten zijn door bondscoach Hervé Renard opgeroepen voor het aanstaande tweeluik met Mali. 

Tien maanden geleden maakte Ziyech zijn opwachting tijdens een oefeninterland met Canada. Hij was twee keer trefzeker in dat duel. De negen wedstrijden van Marokko die daarop volgden gingen aan de neus van Ziyech voorbij. Omdat de linkspoot werd gepasseerd voor de Afrika Cup, raakte hij in de clinch met de Franse bondscoach.

Twee maanden geleden kwam Renard op bezoek in Amsterdam voor een verzoenend gesprek met Ziyech. Dat heeft er toe geleid dat de stilist nu weer is opgenomen in de selectie. Marokko speelt op 1 en 5 september tegen Mali. In WK-kwalificatiegroep C staat Marokko op twee punten uit twee duels. Ivoorkust heeft vier punten en is koploper. De winnaar van poule C plaats zich na zes wedstrijden direct voor het WK in Rusland. 

Yassin Ayoub (FC Utrecht) en Sofyan Amrabat (Feyenoord), die eerder dit jaar nog werden uitgenodigd door Renard, ontbreken in de selectie. Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Mimoun Mahi (FC Groningen) kregen wel een uitnodiging.