Toen Neres naar Ajax kwam, dacht ik even: Hé, dat is mijn plek

"Toen Neres naar Ajax kwam, dacht ik even: Hé, dat is mijn plek"

23-08-2017 08:35
37

Justin Kluivert hoopt niet dat hij slachtoffer wordt van een vormcrisis. De achttienjarige Ajacied hoopt door te gaan met waar hij vorig seizoen gebleven is.

"Je ziet soms dat jonge talenten een terugval beleven, dat wil ik niet meemaken", zegt Kluivert in Voetbal International. "De lijn moet blijven stijgen en dat is waar ik aan werk. Wisselvalligheid hoort een beetje bij een speler van mijn leeftijd, maar ik wil zo snel mogelijk die constante lijn te pakken hebben. Dat de trainer weet: als je Justin Kluivert opstelt, zit het goed op die flank. Dat vertrouwen wil ik met een goede en lange reeks wedstrijden afdwingen."

De jonge Kluivert beseft dat de concurrentiestrijd groot is in Amsterdam. "Toen Neres naar Ajax kwam, dacht ik even: Hé, dat is mijn plek, die ga ik niet gratis weggeven. En David strijdt natuurlijk óók voor zijn basisplaats. Dat is alleen maar goed. We trainen allebei keihard en dan is het verder aan de trainer wie hij kiest. En we hebben Cerny natuurlijk, die net als ik op beide flanken kan spelen. En Dennis Johnsen van SC Heerenveen is gehaald."

Kluivert geeft aan dat hij zich volledig op Ajax focust en niet met buitenlandse clubs die hem zouden willen hebben. "Ik wil de beste speler van Ajax worden. Dus voorlopig heb ik genoeg te doen hier. Op mijn leeftijd en in mijn situatie is geld niet het belangrijkste. Als ik mezelf blijf ontwikkelen, komt die grote klapper later wel een keer."