'Chelsea wil af van Conte en schuift Bosz-voorganger naar voren als topkandidaat'

'Chelsea wil af van Conte en schuift Bosz-voorganger naar voren als topkandidaat'

23-08-2017 08:38
12

Chelsea lijkt de nukken van manager Antonio Conte meer dan zat. Voormalig Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel zou al klaar staan om de Italiaan te vervangen op Stamford Bridge.

Dat meldt BILD woensdag. Conte liet deze zomer meermaals blijken teleurgesteld te zijn in de transferactiviteit van Chelsea. De Premier League-kampioen versterkte zich met Alvaro Morata, Tiemoué Bakayoko en Antonio Rüdiger, maar dat is voor Conte niet genoeg. De clubleiding is echter niet gediend van de kritiek.

Ook de onvrede over de verloren strijd om de Community Shield tegen Arsenal en de nederlaag tegen Burnley in de Premier League, spelen een rol. Conte moet daardoor plaatsmaken voor Tuchel, die in mei vertrok bij Borussia Dortmund en werd opgevolgd door Peter Bosz. Mocht de Duitser niet haalbaar blijken, dan dient Luis Enrique als alternatief.

Overigens herpakte Chelsea zich wel na de matige start van het seizoen. Zondag werd de topper tegen Tottenham Hotspur met 1-2 gewonnen. Opvallend genoeg verlengde Conte vorige maand nog zijn contract met twee jaar.