Pasveer stellig: 'De club kan dat geld beter besteden aan een veldspeler'

Pasveer stellig: 'De club kan dat geld beter besteden aan een veldspeler'

23-08-2017 09:09
13

Remko Pasveer adviseert Vitesse geen opvolger te halen voor de naar PSV vertrokken Eloy Room. Volgens de 33-jarige doelman kunnen de Arnhemmers het geld beter aan een veldspeler besteden.

"Natuurlijk is concurrentie goed, maar ik heb geen andere goede keeper nodig om gefocust te zijn. Als ik een bal loslaat die ik klem moet hebben, weet ik dat zelf dondersgoed", zegt Pasveer tegen Voetbal International. "Ik ben naar Arnhem gekomen om zoveel mogelijk te spelen. Dus als je het mij vraagt, kan de club het geld voor een eventuele extra keeper beter uitgeven aan een veldspeler."

Met Jeroen Houwen en Michael Törnes heeft Vitesse nog twee andere keepers. Hoewel trainer Henk Fraser onlangs het vertrouwen uitsprak in de twee, lijken ze niet in staat om Pasveer te bedreigen. Vitesse had bij het ingaan van een seizoen met extra Europa League-wedstrijden wel de wens om op elke positie twee nagenoeg gelijkwaardige spelers te hebben.

"Voor de concurrentie in de groep had ik het liefst gehad dat Eloy was gebleven", stelt Fraser. "Ik ken geen keeper met betere reflexen dan hij, maar vond Pasveer op dit moment qua voetbal iets verder. Remko had de eerste klap uitgedeeld in de concurrentiestrijd, maar die strijd was nog niet gestreden."