Ik heb Sparta verteld dat ze niet moesten denken dat er een nieuwe Neymar komt

"Ik heb Sparta verteld dat ze niet moesten denken dat er een nieuwe Neymar komt"

23-08-2017 10:31
8

Sparta heeft deze week een Braziliaan op proef. De 21-jarige Wellerson Araujo Dias hoopt deze week een contract én een beter leven af te dwingen op Het Kasteel.

Wellerson is afkomstig uit Antares, een beruchte favela in Rio de Janeiro. Daar is hij ontdekt door schrijver Michel van Egmond, die de Braziliaan heeft aanbevolen bij Sparta-hoofdscout Dolf Roks. "Ik heb Dolf meteen eerlijk uitgelegd dat ze bij Sparta niet moesten denken dat de betere uitvoering van Neymar in aantocht was", aldus de auteur van Gijp en Kieft in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het doel was te laten zien dat er een toekomst was buiten de criminaliteit, dat er kansen waren. Ik ben eens wat gaan rondbellen en kwam uit bij Sparta. Dolf zei meteen: Hij is welkom. Mooi."

Van Egmond maakte ooit een reportage in Antares en raakte onder de indruk van de situatie daar "Eén grote wetteloze vuilnisbelt, die de sfeer uitademt van een burgeroorlog." Wellerson is nu ondergebracht bij een gastgezin in Rotterdam. 'Pleegmoeder' Marijke van der Wenden hoopt dat de Braziliaan een toekomst op kan bouwen in Nederland. "Je gunt hem zó een fijn bestaan. Hij snakt naar warmte en geluk."