'Voetbal Inside heeft me gevraagd, maar ik voel niet dat ik iets toevoeg'

'Voetbal Inside heeft me gevraagd, maar ik voel niet dat ik iets toevoeg'

23-08-2017 11:18
31

Hélène Hendriks ziet het op dit moment niet zitten om aan te schuiven bij Voetbal Inside. De presentatrice van FOX Sports is wel gevraagd, zegt ze.

"Ze hebben me weleens gevraagd. Maar dat heb ik toen afgehouden, ook omdat ik niet het gevoel had dat ik iets zou toevoegen", vertelt Hendriks in een interview met Panorama. "Daar zitten vooral oud-voetballers aan tafel. Die kunnen dingen duiden. Ik niet. Ik ben geen duider."

Haar afwijziging heeft niets te maken met een gebrek aan kennis. "Vandaar dat ik het ook zeker durf. Je moet alleen wel iets te melden hebben, vind ik. En heel belangrijk: ze moeten me niet vragen omdat ik een vrouw ben."

Hendriks is wel regelmatig te zien in de uitzendingen van Voetbal Inside, waar ze het weekend doorneemt namens FOX. Ze is vaak het 'slachtoffer' van schunnige opmerken. "Maar aan de andere kant: wat kan er misgaan? Niks, zeker als je gewoon antwoord geeft. Ik moet alleen wel oppassen wat ik aantrek. Dus geen kanten pakje of zo. Want dan weet je dat je bij de heren aan de beurt bent…"