Groot nieuws uit Engeland: captain Rooney beëindigt interlandloopbaan per direct

Groot nieuws uit Engeland: captain Rooney beëindigt interlandloopbaan per direct

23-08-2017 14:04
18

Groot nieuws uit Engeland: Wayne Rooney, captain van de nationale ploeg, zal niet meer voor Engeland spelen. De aanvaller laat woensdagmiddag weten dat hij zijn interlandloopbaan per direct beëindigt. 

Rooney (31) debuteerde in 2003 voor The Three Lions. De routinier kwam tot 119 interlands. Daarin scoorde hij 53 keer. Rooney is daarmee topscorer allertijden van de nationale ploeg. 

De spits, die deze zomer vertrok bij Manchester United en terugkeerde naar zijn jeugdliefde Everton, heeft naar eigen zeggen lang nagedacht over zijn beslissing. "De bondscoach belde me deze week, om te zeggen dat hij me graag weer bij de selectie wilde halen. Dat waardeer ik, maar ik heb besloten om mijn interlandloopbaan te beëindigen."

"Dat is een moeilijke keuze. Ik heb er over gesproken met mijn familie en met Ronald Koeman (manager van Everton, red.). Spelen voor Engeland is altijd speciaal geweest, maar ik heb het gevoel dat het nu het goede moment is om af te zwaaien. Ik zal altijd fan blijven van het team."

Rooney kwam in actie op zes eindtoernooien: de WK's van 2006, 2010 en 2014 en de EK's van 2004 en 2012. Sinds 2014 was hij aanvoerder van de nationale ploeg.