Blind maakte jonge Haps aan het huilen: We vinden je niet goed genoeg

Blind maakte jonge Haps aan het huilen: "We vinden je niet goed genoeg"

23-08-2017 14:47
118

Inmiddels is-ie speler van Feyenoord, maar op jonge leeftijd maakte Ridgeciano Haps (24) onderdeel uit van de jeugdopleiding van aartsrivaal Ajax. Op tienjarige leeftijd kwam er abrupt een einde aan zijn verblijf bij de club. Toenmalig hoofd jeugdopleidingen Danny Blind had slecht nieuws voor Haps. 

"Ik ging naar Ajax, maar daar stortte mijn droom na twee jaar in elkaar. Ik moest bij Danny Blind op kantoor komen, die was toen hoofd opleiding bij Ajax. Ik was tien jaar pas en toch krijg je dan, op zo’n jonge leeftijd, een harde klap te verwerken", aldus Haps in een interview met Voetbal International. 

"Blind zei gewoon recht voor z'n raap: we vinden je niet goed genoeg, anderen zijn beter, dus je gaat niet door naar de volgende lichting. Tien jaar oud... Zo'n bericht breekt je hart. Ik barstte toen echt in tranen uit, was helemaal kapot."

Die tegenslag heeft hem mentaal gesterkt, weet hij. "Die boodschap van Blind draag ik al mijn hele carrière met me mee. Het werd een drive. Zo'n afwijzing is zó pijnlijk, je wilt dat never nooit meer meemaken." In 2013 maakte Haps namens AZ zijn debuut in het betaald voetbal. Feyenoord betaalde deze zomer miljoenen euro's voor de vleugelverdediger.