'Barcelona gaat pikante deal snel afronden: 50 miljoen euro voor Di Maria'

'Barcelona gaat pikante deal snel afronden: 50 miljoen euro voor Di Maria'

Gepubliceerd: woensdag 23 augustus 2017 om 15:26wo 23-08-2017 om 15:26

FC Barcelona gaat zich versterken met Angel Di Maria. Dat meldt de Spaanse krant Sport woensdag op de voorpagina. Barça had alle pijlen gericht op Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund), maar het bedrag dat de Fransman moet kosten - zo'n 130 miljoen euro - is de Catalaanse grootmacht te gortig. 

Barcelona is in de voorbije dagen daarom doorgeschakeld naar Di Maria. Diens werkgever Paris Saint-Germain was bereid om te praten over een verkoop. Door de komst van Neymar - die voor 222 miljoen euro wordt overgenomen van uitgerekend Barcelona - wil PSG voor de transferdeadline afscheid nemen van een aantal dure krachten. Di Maria is er daar een van.

De 29-jarige Argentijn heeft saillant genoeg een verleden bij Real Madrid. Di Maria speelde tussen 2010 en 2014 voor De Koninklijke. In 2014 verkaste hij voor zo'n 70 miljoen euro naar het Manchester United van Louis van Gaal. Dat werd geen gelukkig huwelijk. Een jaar later verkocht United de linkspoot aan PSG. The Red Devils maakten zo'n 20 miljoen euro verlies op hem. 

Sport meldt nu dat Barcelona ongeveer 50 miljoen euro aftikt voor Di Maria. Eerder deze maand werd middenvelder Paulinho voor 40 miljoen ingelijfd. Barça hoopt zich ook nog altijd te versterken met Liverpool-ster Philippe Coutinho.

Lees ook: Barca 'presenteert' Di Maria: 'We werken aan een oplossing van het probleem'

Poll

Goede aankoop van Barça?

(1727 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws