Hoge Feyenoord-transfersom: 'Maakt niet alleen mij trots, maar ook m'n ouders'

Hoge Feyenoord-transfersom: 'Maakt niet alleen mij trots, maar ook m'n ouders'

23-08-2017 17:36
54

Het prijskaartje van zes miljoen euro zorgt niet voor extra druk bij Ridgeciano Haps. De linksback van Feyenoord krijgt daardoor extra bevestigd dat hij goed bezig is.

"Het maakt me juist trots, man", zegt Haps in Voetbal International. "En niet alleen mij, wat denk je van mijn ouders? Die voelden al die tegenslagen nog meer dan ik. Die transfersom ervaar ik niet als druk, integendeel. Weet je: niemand dacht vroeger dat ik ooit bij Feyenoord zou spelen. Helemaal niemand. Ze dachten allemaal: Haps, top-amateurniveau, dat is het wel. Ik was ook nooit het grootste talent, maar gewoon de jongen die hard werkte. En kijk nu..."

Haps voelt zich bij Feyenoord als een vis in het water. Aanpassen ging vrij snel. "Ik kende Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius al, vroeger met AZ heb ik vaak tegen ze gespeeld. Na een paar keer ken je elkaar dan, zo werkt dat met voetballers. Zodoende wist ik van tevoren dat ik me snel zou thuis voelen. Iedereen weet toch hoe de selectie van Feyenoord in elkaar steekt, het is een familie. Als ik dan mijn eigen karakter ertegen afzette, besefte ik wel dat ik me snel op mijn gemak zou voelen en zo is het precies gegaan."