'Hoeveel procent kans we hebben om door te gaan tegen Rosenborg? Zeventig'

'Hoeveel procent kans we hebben om door te gaan tegen Rosenborg? Zeventig'

24-08-2017 06:30
41

Ajax speelt donderdagavond de immens belangrijke return in de play-offs van de Europa League tegen Rosenborg BK. De opdracht is duidelijk, na de 0-1 nederlaag van vorige week. "We moeten winnen en daar gaan we voor", zegt Justin Kluivert tegen VoetbalPrimeur. 

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Wedden

Meer odds

Een week geleden wonnen de Noren - zonder veel indruk te maken - met 0-1 in de Amsterdam Arena. Ajax zal donderdag uit een ander vaatje moeten tappen. "We zullen gelijk goed moeten beginnen", begint Kluivert tegenover deze website. "Ik vind ook dat de buitenspelers – of ik nou start of niet – gewoon gelijk druk moeten zetten, zodat we ze vastzetten. Dat ontbrak er denk ik wel aan in de thuiswedstrijd tegen Rosenborg."

"We moeten vanaf de flanken gevaarlijk worden met acties. Tegen dit soort teams moet je het daarvan hebben. Gewoon heel veel acties maken. Dan worden zij onder druk gezet en gaan ze achteruit lopen. Dan komt er vanzelf meer ruimte en daar kunnen wij dan gebruik van maken. Dat is hoe ík erover denk. Zo wil ik er ingaan, maar ik weet nog niet hoe de andere jongens daarover denken. Als ik start, weet ik in ieder geval dat ik alles ga geven."

Bij de bookmakers is Ajax logischerwijs de underdog sinds de heenwedstrijd. Kluivert denkt daar anders over. "Hoeveel kans we hebben om door te gaan? Ik denk zeventig procent. Waarom? Hier in de Arena waren ze helemaal niet beter dan wij. Wij hebben een beter team en dat moeten we laten zien", aldus de aanvaller van Ajax. Rosenborg - Ajax begint om 20.45 uur.