'Ajax moet sowieso honderd miljoen vragen voor Dolberg. Vraag het maar'

'Ajax moet sowieso honderd miljoen vragen voor Dolberg. Vraag het maar'

23-08-2017 18:10
151

Ajax moet honderd miljoen euro vragen voor Kasper Dolberg. Dat vindt Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. Het openingsbod van vijftig miljoen euro van AS Monaco is volgens hem veel te laag.

"Vijftig miljoen is eigenlijk niet genoeg en tegenwoordig is dat niet veel meer", zegt hij tegen Telesport. "Als je de bedragen ziet waar andere spelers voor vertrekken, vind ik het logisch dat Ajax zegt dat vijftig miljoen veel te weinig is. Veertig miljoen voor Sánchez vind ik eigenlijk ook te weinig. Je weet dat de transfermarkt op hol is geslagen door Neymar (222 miljoen euro, red.), Mbappé, Coutinho (gerucht dat ze naar Paris Saint-Germain en FC Barcelona gaan, red.). Dan is veertig miljoen voor Sánchez niet genoeg en vijftig miljoen voor Dolberg zéker niet genoeg."

Marc Overmars moet volgens Driessen sterk in zijn schoenen gaan staan. "Je moet sowieso het dubbele vragen: honderd miljoen. Vraag het maar. Mbappé gaat straks voor 150 miljoen weg. Waarom is deze jongen dan geen honderd miljoen waard?", vraagt Driessen zich af.

Als Ajax Dolberg voor vijftig miljoen verkoopt, dan verdient het ruim 166 keer zoveel aan de Deense spits. Hij werd voor drie ton overgenomen van Silkeborg. "De koopprijs doet er niet toe. Het gaat alleen om de verkoopprijs. Als Monaco nu vijftig miljoen biedt (Driessen geeft aan dat Monaco iets meer geboden heeft, red.), dan is dat een openingsbod. Dán ga je onderhandelen. Het maakt niet uit wat Dolberg gekost heeft. Vijftig miljoen is in ieder geval veel te weinig. Hij is een van de grootste talenten op de spitspositie ter wereld."