Mislukte jaren bij PSV: 'De speelstijl van Phillip Cocu hielp ook niet mee'

Mislukte jaren bij PSV: 'De speelstijl van Phillip Cocu hielp ook niet mee'

23-08-2017 19:33
25

De speelstijl van PSV is één van de redenen waarom het verblijf van Remko Pasveer in Eindhoven niet geslaagd is. De doelman zegt dat in een interview met Voetbal International. Tot zijn frustratie zat Pasveer sinds 2014 vrijwel wekelijks op de bank. Jeroen Zoet kreeg de voorkeur. Daarom verkaste Pasveer deze zomer naar Vitesse. 

Waarom het hem bij PSV niet gelukt is om eerste keeper te worden? "Meerdere factoren spelen een rol. In mijn eerste jaar werden we vrij eenvoudig kampioen, dan ga je niet zo snel wisselen. Zeker niet als je twee gelijkwaardige keepers hebt, van wie er één jonger is en afkomstig uit je eigen opleiding", legt de doelman uit. 

Wedden

Meer odds

"Toch heeft Jeroen ook anderhalf jaar wisselvallig gekeept. Ik hoopte toen op een kans. Maar de speelstijl hielp ook niet mee. Phillip Cocu liet zijn ploeg niet met zulke aanvallende intenties voetballen als bijvoorbeeld Peter Bosz of Henk Fraser. Anders had ik misschien een streepje voor gehad", vervolgt Pasveer. 

"Ik voetbal aardig mee en hou van trainers zoals Pep Guardiola. Die zegt gewoon: de aanval begint bij mijn keeper. Als die niet doet wat ik wil, zoek ik een andere."