'Messi twijfelt aan Barça-toekomst; vader Jorge sprak al met City-directeur'

'Messi twijfelt aan Barça-toekomst; vader Jorge sprak al met City-directeur'

24-08-2017 08:17
23

De Engelse boulevardpers probeert het vuurtje over een mogelijk vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona op te stoken. Volgens The Sun sprak de vader van de Argentijnse wereldster al met Txiki Begiristain, de technisch directeur van Manchester City.

Jorge Messi en Begiristain, die tot 2012 zelf werkzaam was bij Barcelona, zouden de toekomst van de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar uitgebreid hebben besproken. Messi junior kwam in juli een contractverlenging tot medio 2021 overeen met Barcelona, maar de handtekeningen zijn nog altijd niet gezet. Hij zou de beslissing uit willen stellen.

Zoals de situatie nu is zou Messi daarom volgend jaar gratis zijn op te halen. Dat is ook het moment dat Manchester City hoopt toe te slaan. Een megatransfer deze zomer is vrijwel uitgesloten. Barça gaat er ondertussen nog altijd vanuit dat Messi gewoon verlengt en in Camp Nou blijft, mede door een ontsnappingsclausule van driehonderd miljoen euro.

Messi overweegt echter zijn opties, met City als belangrijke gegadigde. Naast Begiristain zijn met manager Pep Guardiola en directeur Ferran Soriano nog twee personen werkzaam bij City die warme banden hebben met Messi.