Ajax maakt vierde zomertransfer officieel: nieuwe verdediger binnen

Ajax maakt vierde zomertransfer officieel: nieuwe verdediger binnen

24-08-2017 10:01
115

Max Wöber is officieel speler van Ajax. De negentienjarige verdediger komt over van Rapid Wien en is de vierde aankoop van de Amsterdamse club deze zomer.

Ajax bevestigt de komst van Wöber donderdagochtend via de officiële kanalen. De talentvolle Oostenrijker tekent voor vier seizoenen in Amsterdam en is de beoogde opvolger van Davinson Sánchez, die vorige week zijn droomtransfer naar Tottenham Hotspur maakte. Wöber kost naar verluidt 7,5 miljoen, waarmee hij de duurste vertrekker ooit is in de Oostenrijkse competitie.

"Het is voor mij een heel moeilijke beslissing geweest om Rapid Wien te verlaten", reageert Wöber op de website van zijn ex-club. "Ik heb me bij Rapid altijd heel goed gevoeld en ben heel dankbaar voor de mooie tijd die ik hier heb gehad. Tot een paar dagen geleden was ik ervan overtuigd dat ik dit seizoen zou blijven, maar de situatie is toch veranderd."

"Ajax wilde mij heel graag erbij hebben en heeft mij ervan overtuigd dat ik de absolute 'Wunschspieler' voor het centrum van de verdediging ben. Ajax is een club van wereldklasse, die afgelopen seizoen in de finale van de Europa League stond. Deze kans moest ik pakken", aldus Wöber.

De negentienjarige verdediger is na Benjamin van Leer, Dennis Johnsen en Luis Manuel Orejuela de vierde aankoop van Ajax deze zomer. Daarnaast trok de Amsterdamse club Klaas-Jan Huntelaar en Kostas Lamprou transfervrij aan.