Overmars verrast in interview, Ajax lijkt toch geen linksback meer te halen

Overmars verrast in interview, Ajax lijkt toch geen linksback meer te halen

24-08-2017 10:52
107

De kans dat Ajax deze transferperiode nog een linksback gaat halen is heel klein. Dat laat Marc Overmars, directeur spelersbeleid, donderdag weten. Ajax denkt de bezetting achterin met de komst van Maximilian Wöber op orde te hebben.

Eerder werd al de Colombiaanse rechtsback Luis Orejuela vastgelegd. Donderdag kwam daar dus de Oostenrijkse centrale verdediger Wöber bij. "Of hij de opvolger van Sánchez is...het is niet gemakkelijk om Sánchez zo te vervangen", vertelt Overmars aan Ajax TV. "Maar hij kwam een jaar geleden ook in zo'n situatie, hij was nog onbekend. Hij heeft het fantastisch gedaan. Dat scenario zou nu ook heel mooi zijn."

Wedden

Meer odds

Ajax heeft Wöber lang gevolgd, erkent Overmars. "Het is een intelligente voetballer, die graag vooruit wil voetballen. Hij is zeer leergierig, dat is een belangrijke eigenschap." De linksbenige Wöber zal links centraal in de verdediging gaan spelen, waardoor Matthijs de Ligt vermoedelijk naar de rechterkant van het centrum opschuift. Nick Viergever kan zich vermoedelijk weer richten op de linksbackpositie.

Voor die positie leek Ajax eveneens nog een speler te willen halen, maar daar lijkt Overmars nu toch van af te zien. Op de vraag of de verdediging nu rond is, zegt hij het volgende: "Die kans is vrij groot. Onze Colombiaanse verdediger (Orejuela, red.) komt vrijdag ook, dus die zal ook aansluiten. Met Wöber erbij en ook natuurlijk Sinkgraven, die gelukkig weer op het veld staat en snel terug is, is er concurrentie. Laat ze dan maar vechten voor een plekkie."

Het lijkt derhalve waarschijnlijk dat Mitchell Dijks na zijn verrassende rentree deze maand bij de A-selectie zal blijven. Hij moet met Sinkgraven en Viergever, allebei geen pure linksbacks, concurreren voor een plek in de basis.