Strijdend FC Utrecht op rapport: Emanuelson de beste, aanvallers onzichtbaar

Strijdend FC Utrecht op rapport: Emanuelson de beste, aanvallers onzichtbaar

24-08-2017 21:45
21

Een strijdend FC Utrecht verdiende donderdagavond een dikke pluim, maar de prestatie van de mannen van trainer Erik ten Hag tegen Zenit Sint-Petersburg was niet genoeg. Na een 2-0 nederlaag is het Europese avontuur afgelopen voor de Domstedelingen. VoetbalPrimeur maakt rapport op. 

David Jensen - 7 Deed het net als vorige week uitstekend. Kon niets doen aan de twee treffers. Kreeg veel terugspeelballen en verwerkte deze allemaal keurig. 

Sean Klaiber - 6 Kon veel minder vaak mee opstomen dan tijdens het thuisduel. Had het tijdens het eerste uur lastig, net als eigenlijk al zijn collega-verdedigers. 

Ramon Leeuwin - 6 De minste aan de kant van Utrecht tijdens de eerste helft. Paar keer de fout in, hier en daar slordig balverlies. Herstelde zich na de pauze wel weer redelijk. Werd door Ten Hag uiteindelijk op het middenveld geposteerd. 

Willem Janssen - 6 Slimme voetballer die zijn gebrek aan snelheid compenseert met positioneel inzicht. Lastige eerste helft, na de pauze veel minder in de problemen. Constant onder druk gezet, hanteerde daarom veelal de lange bal. Liet bij de beslissende 2-0 zijn man vrij, daarom slechts een zesje. 

Edson Braafheid 6 Wedstrijd met twee gezichten voor Braafheid. Voor de pauze slordig, aantal keer afgetroefd op snelheid. Stond bij de openingstreffer te hoog en was daardoor mede schuldig aan de ruimte die werd weggegeven. 

Urby Emanuelson 7,5 De beste aan Utrecht-zijde. Net als zijn teamgenoten wist Emanuelson in de eerste helft af en toe niet waar hij het zoeken moest. Na de pauze herstelde Utrecht zich knap en was het gelijk aan Zenit. Dat was voor een groot deel te danken aan de uitstekende linkspoot, die amper een bal verspeelde en zijn teamgenoten uitstekend coachte. 

Sander van de Streek - 6,5 Knap hoor, een paar maanden geleden nog in de Jupiler League en nu opnieuw een prima wedstrijd voor een stadion met ruim 60.000 Russen. Van de Streek dacht in de verlenging zelfs nog even de beslissende 2-1 te maken. Zijn rake kopbal werd echter afgekeurd. 

Yassin Ayoub - 7 Doet bijna altijd iets goeds met de bal. Slimme passjes, goede loopacties. Kreeg een paar stevige tackles te verduren en was rondom het strafschopgebied soms net iets te slordig. 

Zakaria Labyad - 6,5 Opgewonden standje. Paar aardige individuele acties, na rust dreigend, maar wel erg vaak betrokken bij akkefietjes. 

Gyrano Kerk - 5,5 Kwam amper in het spel voor. Werd na de rust paar keer de diepte ingestuurd, maar Kerk werd niet één keer gevaarlijk. 

Cyriel Dessers - 5,5 Net als collega-spits Kerk vrijwel onzichtbaar. Lag aan de ketting bij Branislav Ivanovic. Veel bikkelen en rennen, geen kans gehad. 

Invallers

Mark van de Maarel 6 - Kwam na rust in de ploeg voor de moegestreden Braafheid. Met hem in de achterhoede hield FC Utrecht nog lang stand. 

Lukas Görtler - 5,5 Kwam in de 89e minuut in het veld. Daarna héél weinig van gezien. 

Jean-Christophe Bahebeck - x 
Kwam in de 106e minuut in het veld, te kort voor een beoordeling