Kieft over aanstaande Ajax-transfer: Deze aankoop hoef je niet te veroordelen

Kieft over aanstaande Ajax-transfer: "Deze aankoop hoef je niet te veroordelen"

24-08-2017 20:50
9

Wim Kieft vindt de waarschijnlijke komst van Siem de Jong naar Ajax zo gek nog niet. De analist noemt de aanvallende middenvelder 'een welkome versterking'.

"Hij kan wel voetballen. Dat heeft hij ook bij PSV laten zien, mits hij fit is. Maar dat is hij bijna nooit", zegt Kieft bij Ziggo Sport. "Maar hij kan goed voetballen, is balvast, kan scoren en kan ook als spits spelen." Kieft vindt niet dat het De Jong kwalijk genomen moet worden dat er bij Ajax zo weinig transferactiviteit is. "Deze aankoop hoef je niet te veroordelen. Het kan nooit kwaad om hem erbij te hebben. Dit is een welkome versterking."

Wedden

Meer odds

Jan van Halst vindt de keuze voor De Jong een opmerkelijke, maar kan ook begrip opbrengen. "Heel verrassend, het is hangen naar het verleden en zekerheid. Ik kan het me ook wel voorstellen. Als je alleen maar vreemdelingen moet halen, en die moeten wennen aan Ajax en de speelwijze, kost dat ook tijd."

Het argument dat Ajax De Jong veel eerder had deze transferperiode had kunnen halen, veegt Van Halst van tafel. "Vaak heb je alternatieven op het oog, maar moet je wachten of dit kan, want die speler heeft ook een alternatief. En als die dan toch voor een andere club kiest, heb je een Siem de Jong op de achtergrond. Zo werkt de markt. Elke club wil zijn selectie voor de voorbereiding helemaal in orde hebben. Maar dat werkt niet zo."