Ik voelde na 76 minuten dat een van onze spitsen een grandioos moment zou hebben

"Ik voelde na 76 minuten dat een van onze spitsen een grandioos moment zou hebben"

25-08-2017 08:26
4

De druiven zijn zuur bij FC Utrecht, nadat de club pas na verlenging uit de Europa League is gekegeld door Zenit Sint Petersburg. Sander van de Streek leek alsnog voor een megastunt te zorgen, maar zijn late doelpunt werd afgekeurd.

"Er was contact, de scheids had het recht om te fluiten, denk ik", aldus de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het gekke is dat hij het later niet deed, toen Cyriel Dessers in een vergelijkbare situatie terechtkwam. Wat is dan het verschil?" Van de Streek geeft echter toe dat de Domstedelingen zelf ook steken hebben laten vallen. "We wisten dat de Russen gingen komen. Om dan zo open te staan en na negen minuten een goal te incasseren, geeft hen kracht. Wij konden daar te weinig tegenover stellen."

Urby Emanuelson sluit zich hierbij aan. "Ze speelden feitelijk met slechts twee middenvelders, wij met vier. Maar op de één of andere manier lukte het hen constant vol druk te zetten, terwijl wij veel te slordig speelden." De middenvelder bleef echter geloof houden in een megastunt. Ik keek na 76 minuten nog op de klok en voelde dat een van onze spitsen een grandioos moment zou gaan hebben. De verlenging vreesde ik ook helemaal niet, maar dat je dan toch onderuit gaat, geeft een katterig gevoel."

Lees ook: FC Utrecht verlaat Europa League met opgeheven hoofd: late goal afgekeurd