FC Utrecht verlaat Europa League met opgeheven hoofd: late goal afgekeurd

24-08-2017 21:29
83

FC Utrecht heeft gevochten voor wat het waard is, maar is er niet in geslaagd een plek in de groepsfase van de Europa League te boeken. In de verlenging was Zenit Sint-Petersburg te sterk: 2-0.

FC Utrecht begon aan het duel in Rusland met een 1-0 voorsprong van vorige week. Al vroeg bracht Zenit de ploegen weer in evenwicht door een goal van Aleksandr Kokorin. Het leek daarmee een moeilijke avond te worden voor FC Utrecht, maar de ploeg van coach Erik ten Hag hield knap stand.

De Utrechters kwamen een aantal keer goed weg, maar maakten ook aanspraak op de gelijkmaker. Uiteindelijk bleef het bij 1-0 binnen negentig minuten en moest er verlengd worden. Daarin scoorde Kokorin op slag van de 'rust' de 2-0. FC Utrecht zette alles op alles om dat doorslaggevende uitdoelpunt te maken en vond het net ook, maar de goal van Sander van de Streek acht minuten voor tijd werd afgekeurd wegens duwen.