'Janssen krijgt slecht nieuws bij Tottenham: spits mag na een jaar vertrekken'

'Janssen krijgt slecht nieuws bij Tottenham: spits mag na een jaar vertrekken'

25-08-2017 09:15
43

Het begint er steeds meer naar uit te zien dat Vincent Janssen aan zijn laatste week als voetballer van Tottenham Hotspur is begonnen. De doorgaans goed ingevoerde London Evening Standard meldt nu ook dat de Nederlander mag vertrekken.

Janssen kwam vorige zomer voor ongeveer 22 miljoen euro over van AZ, maar wist geen moment te imponeren in Londen. In zijn eerste Premier League-jaar kwam hij 27 keer in actie, waarvan zeven als basisspeler. Daarin wist de Oranje-international slechts twee keer te scoren. Mede door de concurrentie van Harry Kane is het perspectief bovendien beperkt.

Janssen mag zich in de belangstelling verheugen van West Bromwich Albion, maar meer clubs zouden zijn situatie in de gaten houden. Als de 23-jarige spits vertrekt, is het mogelijk dat Tottenham op zoek gaat naar een vervanger. Keita Baldé Diao is echter niet in beeld. Het belooft hoe dan ook een rumoerig slot van de transferperiode te worden bij Tottenham.

De Spurs gaan bieden op Ross Barkley. De middenvelder weigert zijn contract te verlengen bij Everton en mag vertrekken van manager Ronald Koeman. Daarnaast prijken Manchester City-talent Jadon Sancho, Estudiantes-verdediger Juan Foyth en Serge Aurier van Paris Saint-Germain op het lijstje. Eerder kwam Davinson Sánchez over van Ajax.