Ajax-commissaris stopt na vijf jaar uit onvrede over beleid in Amsterdam

Ajax-commissaris stopt na vijf jaar uit onvrede over beleid in Amsterdam

25-08-2017 14:08
99

Theo van Duivenbode is per direct uit de raad van commissarissen van Ajax gestapt. Dat maakt de Amsterdamse club vrijdag bekend.

Van Duivenbode was vijf jaar lang lid van de rvc van Ajax. Een verschil van inzicht ligt ten grondslag aan zijn vertrek. "De heer van Duivenbode kan zich onvoldoende vinden in de manier waarop wij, en dan bedoel ik de RvC en de directie, de laatste periode zijn omgegaan met de voetbaltechnische en zakelijke belangen van Ajax", verklaart voorzitter Leo van Wijk op de Ajax-website.

"Om die reden heeft hij de keuze gemaakt om te stoppen. Dat betreuren wij, maar wij respecteren zijn beslissing. Mede namens de overige rvc-leden wil ik hem bedanken voor zijn bijdrage gedurende de afgelopen jaren. Gelukkig blijft hij actief betrokken bij de club, onder meer vanwege zijn rol als voorzitter van Lucky Ajax. Voor de vrijgekomen positie binnen de rvc is het ons doel om zo snel mogelijk een nieuwe kandidaat voor te dragen."

De raad van commissarissen is bij Ajax onder meer direct betrokken bij in- en uitgaande transfers, waarvoor directeur spelersbeleid Marc Overmars de verantwoordelijkheid draagt. Het is niet bekend of het transferbeleid van de Amsterdamse club te maken heeft met het vertrek van Van Duivenbode.