Update: Opvallende U-turn Nainggolan na interview: 'Ik heb helemaal niets beslist'

Update: Opvallende U-turn Nainggolan na interview: 'Ik heb helemaal niets beslist'

26-08-2017 13:18
14

Radja Nainggolan heeft besloten om zijn interlandperiode te beëindigen. De Belgische middenvelder van AS Roma begrijpt niet dat hij door Roberto Martinez niet is geselecteerd voor de interlands tegen Gibraltar en Griekenland. Na 29 interlands zet hij er een punt achter.

"Hij was niet gefocust genoeg en daarom besloot ik andere spelers een kans te geven", zo was de uitleg van Martinez bij de bekendmaking van de 28-koppige selectie van de Rode Duivels. Een felle Nainggolan countert: "Hij heeft me om 11 uur (een uur voor de bekendmaking van de selectie, red.) gebeld. Hij zei dat hij de indruk had dat ik in de laatste WK-wedstrijden in juni niet geconcentreerd genoeg was op het spelen bij de Rode Duivels. Ik stond op ontploffen toen ik dat hoorde", aldus Nainggolan tegen Het Nieuwsblad.

De middenvelder van Roma bevestigt dat hij er klaar mee is. "Ja, ik stop. Dit heeft geen zin meer. Hij roept Youri Tielemans op die op de bank zit en wekelijks maar enkele minuten speelt bij Monaco. Bij zijn aanstelling zegt hij dat de Rode Duivels in topcompetities moeten spelen. Nu Witsel in China speelt, is dat plotseling niet meer van toepassing. Op zich allemaal niet erg maar ik moet daar dan voor opdraaien? Neen, laat maar dan."

"Maar het heeft toch geen zin om verder te gaan? Ik was bij de beteren op het EK", vervolgt hij. "Scoorde er twee keer. Ik speelde vorig seizoen 52 wedstrijden voor AS Roma, een topclub in de Serie A. Ik doe altijd mijn best, lig goed in de groep. Toch is er altijd iets. Zo ga ik niet verder. Ik stop ermee. Ik ben 29 jaar en ik laat me niet meer van hier naar ginder sturen. Spijtig maar het is zo."

Update 13.18: Op de dag van de publicatie van het interview waarin Radja Nainggolan aangaf te stoppen als international van België, is de Roma-middenvelder alweer teruggekomen op zijn woorden. Op Twitter laat Nainggolan zaterdag weten: 'Als er iets OFFICIEEL gezegd zal worden zul je het wel van mij horen... ben enkel teleurgesteld. Ik heb helemaal niets beslist.'