Aankoopbeleid Feyenoord vergeleken met Ajax: 'Hoor dat hij de helft heeft gekost'

Aankoopbeleid Feyenoord vergeleken met Ajax: 'Hoor dat hij de helft heeft gekost'

26-08-2017 07:46
54

Giovanni van Bronckhorst vindt de uitschakeling van Ajax, FC Utrecht en PSV in Europa een 'ramp' voor het Nederlandse voetbal. De Feyenoord-trainer vreest dat zijn club daar in de toekomst ook de nadelen van gaat ondervinden.

"Volgend jaar moeten we allemaal voorronden spelen en we zien nu dat het niet makkelijk is om je te kwalificeren voor een Europees toernooi", zegt Van Bronckhorst in De Telegraaf. Dat de rivalen nu een lichter programma hebben in de Eredivisie, vindt hij onzin. "Als je in de top werkt zie je alleen een voordeel in weer zes wedstrijden op Europees topniveau, waarin je spelers en je ploeg beter kunnen worden."

Brad Jones vreest een kaalslag van de selectie als Feyenoord indruk maakt in Europa. "Wat er bij Ajax gebeurt, is symbolisch voor de hele Eredivisie en het Nederlandse voetbal", stelt de doelman. "Als een ploeg even goed presteert in Europa, komen andere clubs met geld de boel leeghalen." Jones denkt dat Ajax de selectie niet tijdig op orde had. Hij roemt in dat opzicht zijn eigen club. "Kijk naar wat Martin (van Geel, red.) heeft gedaan. Die heeft het elftal vroegtijdig op cruciale posities versterkt."

"We waren Steven Berghuis kwijt aan Watford, maar hij is erin geslaagd hem terug te halen en te kopen. Dat vond ik a good piece of business", vervolgt Jones. "Ik had zelf verwacht dat hij Sam Larsson al eerder had gehaald, omdat hij exceptionele kwaliteiten heeft. Maar als ik dan hoor dat hij nu de helft heeft gekost van wat ze eerst voor hem vroegen, dan is dat ook weer good business. In z’n totaliteit heeft Feyenoord een bredere en sterkere selectie gekregen."