Update: Bosz-uitspraken over Dolberg lijken op misverstand te berusten

Update: Bosz-uitspraken over Dolberg lijken op misverstand te berusten

26-08-2017 21:08
118

Peter Bosz heeft zaterdag bevestigd dat Borussia Dortmund belangstelling heeft voor Kasper Dolberg. Voor de camera van het Duitse Sky zei de Nederlandse trainer dat hij verwacht dat de Duitsers een poging gaan wagen door de Ajax-spits. 

"We moeten eerst even afwachten of het allemaal lukt. Maar ik denkt het wel. Het is alleen nog niet 100 procent zeker", zei Bosz volgens de NOS. "Directeur Watzke en ik gaan er mee aan de slag."

Bosz kent Dolberg erg goed. De twee werkten afgelopen jaar samen bij Ajax. Bosz liet de negentienjarig Deen debuteren in het eerste elftal. De Deense spits kende een uitmuntend jaar: hij werd basiskracht, bereikte met Ajax de finale van de Europa League en debuteerde ook in de nationale ploeg van Denemarken. 

Dortmund heeft in de laatste dagen van de zomerse transferwindow enorm veel geld te besteden. Vrijdag werd Ousmane Dembélé voor 105 miljoen euro verkocht aan FC Barcelona. Afgelopen week schreef De Telegraaf dat ook AS Monaco op Dolberg aast. 

Update 21.05: Er lijkt verwarring te zijn ontstaan over de uitspraken van Bosz. Volgens diverse media had de trainer van Dortmund het helemaal niet over Dolberg. Watzke zou bovendien gezegd hebben dat Dolberg inderdaad een interessante speler, maar dat Dortmund momenteel op zoek is naar een pure buitenspeler. De belangstelling voor de Ajax-spits staat op een laag pitje. 

Dortmund won zaterdag overigens met 2-0 van Hertha BSC. BVB kent daardoor een perfecte competitiestart. Een week geleden werd VfL Wolfsburg met 0-2 geklopt.