Update: Bordeaux bevestigt transfer en maakt ruimte voor De Jong

Update: Bordeaux bevestigt transfer en maakt ruimte voor De Jong

27-08-2017 10:33
40

De weg ligt open voor een vertrek van Luuk de Jong naar Girondins de Bordeaux. Eerder deze week werd al bekend dat een transfer van de PSV-spits naar Frankrijk afhangt van de situatie van Diego Rolan. Laatstgenoemde is nu onderweg naar Deportivo La Coruña. 

Stéphane Martin, de voorzitter van Bordeaux, liet zaterdag aan het clubkanaal weten dat Rolan verhuurd wordt. De Uruguayaan maakt zo ruimte voor De Jong. Woensdag werd bekend dat Bordeaux in de markt is voor De Jong. Er zou een prijskaartje van ongeveer acht miljoen euro om de nek van de PSV-aanvaller hangen. 

Wedden

Meer odds

Bordeaux opende de onderhandelingen met een bod van zes miljoen. De verwachting is dat de Franse subtopper en PSV het spoedig eens zullen worden. De Jong is dit seizoen zijn basisplaats kwijtgeraakt, de Eindhovenaren staan open voor een vertrek en ook De Jong zelf ziet een nieuwe uitdaging wel zitten. 

Update 27/8 10.33: Bordeaux heeft het tijdelijke afscheid van Rolan inmiddels bevestigd via de officiële kanalen. De international van Uruguay verkast voor één seizoen naar La Coruña. Ondertussen is zijn contract met twee jaar verlengd. Bordeaux wenst Rolan 'veel succes' in Spanje.