Nederlandse middenvelder immens populair in Indonesië: 'Niet anoniem over straat'

Nederlandse middenvelder immens populair in Indonesië: 'Niet anoniem over straat'

27-08-2017 13:02
7

In Nederland was Wiljan Pluim een gemiddelde voetballer die speelde voor teams als Vitesse, Roda JC en Willem II. Inmiddels is de middenvelder een ster bij het Indonesische PSM Makassa. 

Na een mislukt avontuur bij Benamex Binh Duong (Vietnam) belandde de 28-jarige Pluim in 2016 bij PSM Makassa. "Ik tekende er voor een half jaar en het ging meteen goed. Het voetbal leeft hier een stuk meer dan in Vietnam. Als wij moeten voetballen, lijkt het alsof de hele stad uitloopt. Optochten van mensen op scooters met grote clubvlaggen rijden dan door de straat. Het is altijd een gekkenhuis", vertelt hij aan VICE Sports. 

"Ik presteer hier ook goed en kan tegenwoordig niet meer anoniem over straat. Veel mensen willen met me op de foto of willen mijn handtekening. Ik ben normaal niet zo van de social media, maar ook op Instagram heb ik al tienduizenden volgers. Dat had ik in Nederland allemaal niet meegemaakt."

"Het lijkt me mooi om ooit nog in Japan of Zuid-Korea te voetballen, maar voorlopig zit ik hier goed", vervolgt Pluim. "Ik heb nog anderhalf jaar contract, we staan bovenaan en spelen volgend seizoen waarschijnlijk in de Aziatische Champions League. Ik hoop nog een jaar of vijf profvoetballer te zijn en slijt die jaren het liefst in Azië." 

 

Ready for Tomorrow #psm #persija #jakarta #3points

Een bericht gedeeld door Wiljan Pluim (@wiljanpluim) op