Spelersrapport: Backs maken indruk, Man of the Match betaalt vertrouwen Cocu uit

Spelersrapport: Backs maken indruk, Man of the Match betaalt vertrouwen Cocu uit

27-08-2017 18:45
cw
Emile van de Sande

Dankzij een uiterst effectief begin heeft PSV zondagmiddag relatief eenvoudig gewonnen van Roda JC. De derde overwinning in drie wedstrijden is een feit voor de Eindhovenaren. Check het spelersrapport van VoetbalPrimeur!

Jeroen Zoet - 6,5: Kende een uiterst rustige zondagmiddag. In de eerste helft raakte hij de bal een aantal keer slecht wanneer hij de lange bal wilde spelen, verder niets op zijn optreden aan te merken. 

Joshua Brenet - 7: Moest zich revancheren na zijn pijnlijke wissel tijdens PSV-AZ en deed dat. Brenet speelde geconcentreerd en liet zien dat de wedstrijd tegen AZ een incident was. Dat zal voor trainer Phillip Cocu - en zéker voor Brenet zelf - een behoorlijke opluchting zijn. 

Nicolas Isimat-Mirin - 6,5: Hield het samen met Luckassen goed dicht. Tegen het eind van de wedstrijd wat slordigheden, maar daar was hij bepaald niet de enige in. 

Derrick Luckassen - 6,5: Idem dito voor de van AZ overgekomen Luckassen. Kwam regelmatig goed het middenveld ingedribbeld en stond ook verdedigend zijn mannetje. 

Kenneth Paal - 7: Paal debuteerde twee weken geleden en speelt niet op zijn eigen positie, maar daar was tegen Roda niets van te merken. De jonge PSV'er wist directe tegenstander Mikhail Rosheuvel een hele lastige middag te bezorgen met veel verdedigende intercepties. Zeer sterke pot van zijn kant. 

Jorrit Hendrix - 6,5: Heerste als controleur op het middenveld. 

Marco van Ginkel - 6,5: Is nog altijd niet de Van Ginkel die twee jaar op rij imponeerde in Eindhoven. Gaf wel een mooie assist op de 1-0 van Locadia. Een degelijke wedstrijd van PSV's aanvoerder.

Gaston Pereiro - 5: Wisselde een aantal mooie momenten af met zeer zwakke momenten. Vooral in de tweede helft was het niet best wat Pereiro liet zien. Werd na 65 minuten spelen vervangen door Ramselaar. 

Steven Bergwijn - 6,5: Tegen NAC was hij een van de betere PSV'ers, zondagmiddag was het minder indrukwekkend wat Bergwijn liet zien. Probeerde het af en toe met acties en schoten, maar die bleken weinig succesvol. 

Jürgen Locadia - 7,5: Met een doelpunt en een (onbedoelde) assist was Locadia voor het eerst dit seizoen erg belangrijk voor PSV. De spits van de Eindhovenaren krijgt al weken het vertrouwen van Cocu en betaalde dat tegen Roda uit.

Hirving Lozano - 7: De Mexicaan was dreigend en scherp. In de eerste helft leverde hem dat zijn derde Eredivisie-doelpunt op, toen de bal uit de rebound terugkwam na een schot van Locadia. 

Invallers:

Luuk de Jong - : Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling. 

Bart Ramselaar - : Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pablo Rosario - : Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.