De Eredivisie-flops: Twente en Willem II vallen door de mand, twee keer Ajax

28-08-2017 11:00
27

Twee keer Ajax, drie keer FC Twente en drie keer Willem II. Dat is de belangrijkste oogst met flops na de derde speelronde van de Eredivisie.

Dan Crowley (Willem II)
Stond vorig seizoen op het veld van De Kuip toen Go Ahead Eagles met 8-0 werd vernederd door Feyenoord. Dit keer werd hij als speler van Willem II na een uur spelen uit zijn lijden verlost.

Vaclav Cerny (Ajax)
Geen goede beurt van de Ajax-aanvaller, die in 45 minuten weinig tot niets klaarspeelde. Het zal beter moeten om David Neres en de op dit moment geblesseerde Justin Kluivert uit de basis te houden.

Tom Boere (FC Twente)
Is nog niet de spits die vorig seizoen 33 keer scoorde in de Jupiler League. Boere is onrustig aan de bal en hielp tegen PEC Zwolle een droomkans om zeep met een wild schot.

Freek Heerkens (Willem II)
Vrijwel elke Willem II-speler had in deze floplijst opgenomen kunnen worden, maar Heerkens maakte het wel heel erg bont. De verdediger veroorzaakte een onnodige strafschop.

Anouar Hadouir (Excelsior)
Viel in de 88ste minuut van het verloren uitduel met Heracles Almelo in en kon vóór het laatste fluitsignaal weer douchen. Een terechte rode kaart na een harde tackle van achteren.

Dejan Trajkovski (FC Twente)
Niet de populairste speler in de Grolsch Veste. Dat zal er na de kansloze nederlaag tegen PEC Zwolle niet minder op zijn geworden. Veroorzaakte een onnodige strafschop, wat de nagel aan de Twente-doodskist betekende.

Timo Wellenreuther (Willem II)
Wat voor doelman heeft Willem II deze zomer in huis gehaald? Aan de eerste drie wedstrijden van het seizoen te zien: niet de beste. Dook opvallend genoeg niet eens bij de penalty van Jean-Paul Boëtius.

Hakim Ziyech (Ajax)
Natuurlijk is hij één van de meest begaafde spelers in de selectie van Ajax, maar tegen VVV deed hij er zo weinig mee. Om een échte topper te worden moet Ziyech het wekelijks laten zien.

Fankaty Dabo (Vitesse)
Ajax heeft Dijks, Vitesse heeft Dabo. De rechtsback, dit seizoen gehuurd van Chelsea, zag tegen AZ zijn voorzetten werkelijk álle kanten opvliegen. Heeft geluk dat hij nauwelijks concurrentie heeft.

Melwyn Lorenzen (ADO Den Haag)
Dwong in de zomer een tweejarig contract af bij ADO, maar beleeft een zeer matige start van het seizoen. Werd in de tweede helft van het duel met Heerenveen vervangen door Edouard Duplan.

Oussama Assaidi (FC Twente)
Moest tegen PEC Zwolle constant achter zijn man aanlopen en dan is Assaidi niet op zijn best. Heeft bovendien wedstrijdritme nodig om weer de oude te worden na veel blessureleed.