'Engelse topclubs jagen op Heerenveen-talent: club wil Johnsen-scenario voorkomen'

'Engelse topclubs jagen op Heerenveen-talent: club wil Johnsen-scenario voorkomen'

28-08-2017 08:26
8

SC Heerenveen lijkt centrale verdediger Joost van Aken met een gerust hart uit te kunnen zwaaien. Van Aken is dichtbij een transfer naar het Engelse Sheffield Wednesday, maar werd zaterdagavond tegen ADO Den Haag vol overtuiging vervangen door de pas zeventienjarige Kik Pierie.

"Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat Joost bij ons blijft", liet trainer Jurgen Streppel weten aan de Leeuwarder Courant. "De interesse in hem speelde al een weekje. Dat kwam afgelopen donderdag in een stroomversnelling terecht. Natuurlijk is het een aderlating als Joost vertrekt." De regionale krant beweert overigens dat Van Aken juist vertrekt, omdat hij te weinig vertrouwen voelt van Streppel.

Wedden

Meer odds

Met Pierie lijken de Friezen echter een groeibriljant in huis te hebben. Het lijkt voor Heerenveen echter nog een hels karwei te worden om de jonge verdediger nog lang aan zich te binden. Volgens De Telegraaf wordt hij al tijdenlang begeerd door Engelse topclubs, waaronder Arsenal. Pierie heeft nog een contract tot medio 2019, maar de Friezen doen er wellicht goed aan om de verbintenis op korte termijn open te breken. Hiermee geeft het een signaal af dat de club niet had afgegeven aan Dennis Johnsen. Het Noorse toptalent vond dat hij te weinig kansen kreeg in het Abe Lenstra en vertrok daarop naar Ajax.