Opmerkelijke keepersconstructie Dordrecht niet goed ontvangen: 'Is dit serieus?'

Opmerkelijke keepersconstructie Dordrecht niet goed ontvangen: 'Is dit serieus?'

28-08-2017 10:29
7

FC Dordrecht-trainer Gerard de Nooijer zet zijn twee doelmannen Renze Fij en Nick Wolters om de twee wedstrijden in de basis. De goalies zelf vinden dat maar niets, zo blijkt uit een verhaal in de Volkskrant.

De Nooijer vond beide keepers even goed en wilde niet de ene slachtofferen voor de andere. Dus mogen de doelmannen ieder twee potjes achter elkaar keepen. Wolters wist niet wat hij hoorde: "Ik viel stil en dacht: is dit serieus?" Ook Fij (foto), gehuurd van Heracles, is er niet blij mee. "Om eerlijk te zijn baal ik ervan. Ik ben gekomen om 38 wedstrijden te keepen, geen 19."

Wedden

Meer odds

De Nooijer blijft zijn opmerkelijke keepersconstructie echter verdedigen. "Dit is juist een keuze", vindt de coach. "Alleen een onconventionele. In de voetbalwereld heeft iedereen dan al snel zijn mening klaar. Voor mij is het simpel: die jongens zijn 24 jaar, ontlopen elkaar nauwelijks in kwaliteit, maar willen zich hier wel ontwikkelen. Dan laat ik er toch niet één 38 wedstrijden lang op de bank verpieteren?"

Over de kritiek van zijn eigen keepers, zegt De Nooijer: "Later, bij een grotere club, mogen ze een keiharde concurrentiestrijd uitvechten. Maar dit is Dordrecht, hier willen we spelers ontwikkelen. De jongens zullen me er later dankbaar voor zijn."