Vreemd bericht uit Italië: Napoli mag geen kaarten afgeven aan Feyenoord-fans

Vreemd bericht uit Italië: Napoli mag geen kaarten afgeven aan Feyenoord-fans

28-08-2017 11:17
166

Feyenoord krijgt vooralsnog geen toegangskaarten voor de Champions League-uitwedstrijd tegen Napoli. De Italianen hebben de kampioen van Nederland geïnformeerd dat er voorlopig geen tickets mogen worden verkocht aan Nederlanders. 

Dat meldt Feyenoord maandagochtend via de officiële kanalen. Feyenoord heeft een bericht ontvangen van de club uit Napels waarin wordt medegedeeld dat de Italiaanse politie en justitie voorlopig kaartverkoop aan Nederlanders (lees: Feyenoord-fans) blokkeert. 'In de mededeling aan Feyenoord zijn overigens geen argumenten genoemd voor deze maatregel', schrijft Feyenoord op het digitale thuis. 

OGC Nice overkwam eerder dit seizoen hetzelfde. Supporters van de Franse club kregen geen kaarten voor het uitvak tijdens de wedstrijd in Italië. Dat betrof een wedstrijd in de play-offs voor de Champions League. 

Feyenoord schrijft dat de club contact gaat opnemen met de KNVB en de UEFA om de exacte redenen van deze maatregel te achterhalen. Ook wil de club een uiterste poging doen om alsnog kaarten voor de Feyenoord-fans af te dwingen. 

De aanhang van Feyenoord heeft in Italië geen al te beste naam. In 2015 sloopten tientallen hooligans van de Rotterdamse club een historische fontein in het centrum van Rome, waar een duel met AS Roma werd afgewerkt. Die actie van de Feyenoord-aanhang hield de gemoederen destijds flink bezig. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie