Demouge: Achteraf denk ik wel eens bij mezelf: wat ben je toch een lul

Demouge: "Achteraf denk ik wel eens bij mezelf: wat ben je toch een lul"

28-08-2017 12:44
24

Voormalig cultspits Frank Demouge is tegenwoordig actief als fitnesscoach. De Nijmegenaar blikt in gesprek met VICE Sports terug op zijn carrière en op de periode na het beëindigen van zijn loopbaan.

De voormalige spits van onder meer NEC, Willem II, FC Utrecht en Roda JC stopte twee jaar geleden en had even de tijd nodig voordat hij een nieuwe uitdaging kon vinden. "Op een gegeven moment bel je wat mensen: zoeken jullie nog iemand? Ik ben soms ook actief als scout voor FC Utrecht, maar dat is ook geen fulltime baan. Als voetballer komt alles aanwaaien. Echt alles wordt voor je geregeld. Dat besef je op dat moment niet zo goed, maar het is wel zo. Als je gestopt bent, moet je er ineens zelf achteraan. Dat is lastig."

Demouge had zijn carrière nog kunnen verlengen door bij het Engelse Notts County aan de slag te gaan. Hij besloot het avontuur echter niet aan te gaan. "Ik wilde niet meer naar Engeland, het eten staat me niet aan, dan krijg je weer het hele gezeik met een auto leasen, een appartement zoeken en verzekeringen regelen." Eerder kwam hij uit voor Bournemouth, maar dat avontuur liep uit op een sportieve mislukking. "Ik zat daar in m'n eentje en was vrijgezel. Je gaat iets meer leven en je gaat vaker uit. Ik heb weleens achteraf gedacht: wat ben je toch een lul dat je niet echt voor je kans bent gegaan. Wie weet hoe ver ik het had kunnen schoppen."