Ajax komt met bevestiging: verloren zoon ondertekent driejarig contract

Ajax komt met bevestiging: verloren zoon ondertekent driejarig contract

28-08-2017 16:31
104

Siem de Jong mag zich officieel weer speler van Ajax noemen. De voormalige aanvoerder van de Amsterdammers heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract.

De Jong ligt daardoor tot medio 2020 vast in Amsterdam. Van 2005 tot en met 2014 speelde de aanvallende middenvelder ook al voor Ajax, dat hem nu overneemt van Newcastle United. Het is niet bekend hoeveel er wordt betaald voor het akkoord met de Premier League-club.

De Jong won met Ajax vier landstitels, één KNVB Beker en één Johan Cruijff Schaal. In totaal stokte de teller bij 244 officiële wedstrijden en 78 doelpunten in het eerste elftal van Ajax. In dienst van Newcastle kende De Jong drie moeizame jaren vol blessureleed. Hij speelde uiteindelijk 21 wedstrijden voor The Magpies, die hem vorig seizoen verhuurden aan PSV.

In Noord-Engeland had De Jong een contract tot medio 2020. Hij is na Klaas-Jan Huntelaar, Benjamin van Leer, Kostas Lamprou, Luis Orejuela en Maximilian Wöber de zesde zomerversterking in de selectie van Ajax.