'Snel Crystal Palace-afscheid De Boer is mogelijk door onbegrip van spelers'

'Snel Crystal Palace-afscheid De Boer is mogelijk door onbegrip van spelers'

28-08-2017 20:36
44

Naast de clubleiding zetten ook de spelers van Crystal Palace vraagtekens achter de aanpak van Frank de Boer. Na drie nederlagen staat de positie van de voormalig trainer van Ajax en Internazionale al onder druk.

Het bestuur van Palace wil De Boer de tijd geven, tenzij hij koppig vast blijft houden aan de gekozen tactiek. Volgens het doorgaans goed ingevoerde The Telegraph kunnen ook de spelers van de Premier League-club De Boer niet altijd volgen. Naast de tactische capaciteiten van De Boer worden ook de menselijke en communicatieve eigenschappen van de trainer bekritiseerd.

De spelers hebben moeite om de visie van De Boer eigen te maken. De 47-jarige oefenmeester wil graag spelen vanuit balbezit met een driemansdefensie, maar daar plukt de club nu nog niet de vruchten van. Palace kan de interlandperiode gebruiken om over een oplossing na te denken. The Telegraph sluit niet uit dat De Boer op korte termijn zijn koffers gaat pakken. De Boer neemt het in de volgende wedstrijd op tegen Burnley.

Palace heeft zelf ook een risico genomen door te kiezen voor De Boer gezien het feit dat hij het met een selectie moet doen die niet gewend is aan het voetbal dat de trainer wil spelen. Na drie competitieduels staat de relatie tussen De Boer en Palace al onder druk.