'PSV geeft duidelijk signaal af: 'onmisbare factor' kan transfer vergeten'

'PSV geeft duidelijk signaal af: 'onmisbare factor' kan transfer vergeten'

28-08-2017 23:45
17

Jeroen Zoet is ook na de transferwindow keeper van PSV. De Eindhovenaren willen de doelman niet laten vertrekken. Na de interlandperiode gaan Zoet en de PSV-leiding met elkaar om de tafel om de toekomst te bespreken.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad maandagavond. Volgens de ochtendkrant voelt Zoet zich vereerd dat PSV hem als onmisbare factor ziet, maar na elf jaar in dienst van de Eindhovenaren had hij graag een stap willen maken. Een van de opties is dat Zoet een nieuwe verbintenis signeert, waarin afspraken worden gemaakt over een transfer in 2018.

PSV heeft de vraagprijs voor Zoet bepaald op 9,5 miljoen euro. Dat zorgde ervoor dat veel clubs zich gedwongen voelden om de strijd te staken. West Ham United heeft zich met een bod van drie miljoen euro gemeld en is ook afgehaakt toen de club hoorde wat Zoet op moest brengen. Zoet staat in de belangstelling van Benfica, Crystal Palace (van Frank de Boer), Newcastle United en Watford, maar van een transfer is het niet gekomen. De bedragen die geboden werden kwamen niet in de buurt van de 9,5 miljoen die PSV wil hebben.

Zoet wilde met zijn uitspraken niet de club en de fans in diskrediet brengen. Hij voelde de behoefte om eenmaal zijn verhaal te doen. Hij heeft geen seconde overwogen om een transfer te forceren. De verwachting is dat de lucht na de interlandperiode snel is geklaard.