Heracles raakt smaakmaker kwijt: Ik moest een slimme keuze maken

Heracles raakt smaakmaker kwijt: "Ik moest een slimme keuze maken"

29-08-2017 07:21
20

Samuel Armenteros is klaar met zwerven. De Zweedse spits is van plan om een langere periode bij zijn nieuwe club Benevento Calcio te blijven. Deze week tekent Armenteros, die vorig jaar negentien goals maakte namens Heracles Almelo, een driejarig contract bij de Serie A-promovendus. 

Zijn loopbaan was onrustig. Binnen een paar speelde hij voor Heracles, Anderlecht, Feyenoord, Willem II en Qarabag. "Ik speelde overal een jaartje, dan weer een jaartje", zegt hij in gesprek met TC/Tubantia. Nu wordt het dus Italië. "Ik vind het een mooie stap. Italië hoort met Engeland, Spanje en Duitsland tot de vier grootste competities."

Hij kent Italië (nog) niet goed. "Als je ziet tegen welke clubs we gaan spelen, daar kijk ik hartstikke naar uit. Italianen zitten vol temperament, de sfeer in de stadions is mooi, ik wil dat graag meemaken. Ik word echt gehaald om het verschil te maken."

"Het is geen top-drie, maar wel een prima stap voor mij", vervolgt Armenteros. "De club is financieel stabiel, ze hebben in me geïnvesteerd. Ik moest een slimme keuze maken, bij een grote club ben je snel een van de velen. Ik wil graag dezelfde rol als bij Heracles. Ik was belangrijk voor het team, dat beviel me."

Lees ook: 'Armenteros-deal eindelijk rond: spits tekent contract voor drie seizoenen'