'Barcelona betaalt 160 miljoen voor Coutinho of gaat Plan B: drie alternatieven'

'Barcelona betaalt 160 miljoen voor Coutinho of gaat Plan B: drie alternatieven'

30-08-2017 07:40
23

Nu de deal van Philippe Coutinho naar FC Barcelona nog altijd niet rond is, moet de club op zoek naar alternatieven. Mundo Deportivo meldt woensdag dat de club een Plan B heeft opgesteld met drie spelers.

Barcelona haalde Ousmane Dembélé al als vervanger, maar wil nog een aanvaller annex schaduwspits aan de selectie toevoegen. Met nog minder dan 48 uur te gaan op de transfermarkt is er haast geboden voor de Catalanen. De club heeft al lijntjes uitgegooid naar de drie alternatieven: Paulo Dybala (Juventus), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) en Thomas Lemar (AS Monaco).

Om de nek van Dybala hangt een torenhoog prijskaartje. Griezmann kan voor 100 miljoen euro vertrekken, maar heeft zijn woord al aan Atlético Madrid gegeven. En Lemar is bij Liverpool ook in beeld als vervanger van Coutinho, mocht de Braziliaan naar Barcelona vertrekken. Gebeurt dat niet, dan wil Barça direct met AS Monaco handelen over Lemar.

Ondertussen wordt door Yahoo Sports gemeld dat Liverpool heeft ingestemd met een bod van 160 miljoen euro, inclusief bonussen, van Barcelona op Coutinho. Deze deal zal wel afhankelijk zijn van de eventuele komst van Lemar naar Liverpool. Momenteel ligt er een bod van The Reds van 80 miljoen euro bij AS Monaco op de burelen. Ook Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) blijft een optie voor Liverpool.