Voormalig Ajax- en FC Groningen-cultheld vindt in Frankrijk tiende werkgever

Voormalig Ajax- en FC Groningen-cultheld vindt in Frankrijk tiende werkgever

30-08-2017 12:02
7

Voormalig Ajax- en FC Groningen-aanvaller Hyun-Jun Suk vervolgt zijn carrière bij de Franse tweedeklasser Troyes. De club heeft het nieuws woensdagochtend bekendgemaakt via het eigen Twitter-account.

Suk komt over van FC Porto, dat hem vorig seizoen uitleende aan het Hongaarse Debrecen. Hij blijft tot het einde van het seizoen bij de huidige nummer 11 van de Ligue 2, dat een optie tot koop bedongen heeft. Suk tekent zijn huurovereenkomst wanneer hij de medische keuring in Frankrijk met succes heeft doorlopen.

Zijn avontuur bij Troyes is voor de 26-jarige aanvaller uit Zuid-Korea de volgende stap in zijn opmerkelijke voetbalcarrière. Suk wist op jonge leeftijd een contract af te dwingen bij Ajax en groeide in Amsterdam uit tot cultheld. Zijn doorbraak in het eerste elftal bleef echter uit en een verblijf bij FC Groningen leverde evenmin succes op. Sinds hij in de winterstop van het seizoen 2012/2013 uit Groningen vertrok, versleet hij alweer zeven clubs in Portugal, Saudi-Arabië, Turkije en Hongarije.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s