Update: Kicker bevestigt: Swansea betaalt 8,5 miljoen voor huur Sanches

Update: Kicker bevestigt: Swansea betaalt 8,5 miljoen voor huur Sanches

30-08-2017 21:09
39

Een ongelooflijke stunt van Swansea City, anderhalve dag voor het verstrijken van de transferdeadline. Renato Sanches (20) komt over van Bayern München.

Dat meldt Sky Sport Italia woensdag. AC Milan, Juventus, Liverpool en Chelsea hadden lange tijd goede papieren voor de komst van Sanches, maar de Portugese middenvelder geeft tot ieders verrassing de voorkeur aan Swansea City. De nummer dertien van de Premier League huurt hem waarschijnlijk tot het einde van het seizoen van Bayern München.

Het transfersucces van Swansea is te verklaren door het feit dat Paul Clement aan het roer staat in Wales. De Swansea-manager heeft een goede relatie met Bayern-trainer Carlo Ancelotti én werkte enkele maanden samen met Sanches. Ook het feit dat de Portugese international verzekerd is van een basisplek in de Premier League weegt mee in het besluit.

Swansea heeft geen optie tot koop bedongen bij Bayern, want de Duitse recordkampioen ziet nog steeds toekomst in de middenvelder. Hij kwam een jaar geleden voor 35 miljoen euro (exclusief bonussen) over van Benfica.

Update 21.09: Het betrouwbare Kicker bevestigt woensdagavond dat Sanches naar Swansea City gaat verkassen. De Premier League-club zal 8,5 miljoen euro betalen om de international van Portugal voor één seizoen te huren. Bij Swansea wordt Sanches teamgenoot van Mike van der Hoorn, Leroy Fer en Luciano Narsingh.