Update: Miljoenentransfer Oxlade-Chamberlain verklapt door uitgelekte foto

Update: Miljoenentransfer Oxlade-Chamberlain verklapt door uitgelekte foto

30-08-2017 23:30
88

Alex Oxlade-Chamberlain gaat zijn loopbaan vervolgen bij Liverpool. Dat melden verschillende media in Engeland, waaronder de BBC. De Engelse middenvelder komt over van Arsenal.

De transfer van Oxlade-Chamberlain naar Liverpool hing al enkele dagen in de lucht en woensdag kwam de boel in een stroomversnelling, nadat Chelsea was afgezegd. Arsenal krijgt een bedrag tussen de 38 en 43,5 miljoen euro voor de 24-jarige middenvelder.

Oxlade-Chamberlain bereikt eerder deze week al een persoonlijk akkoord met Liverpool, dat er woensdag ook uitkwam met Arsenal. De Engelse international, op dit moment op trainingskamp met de nationale ploeg, wordt waarschijnlijk woensdagavond nog medisch gekeurd door de bondsarts van Engeland.

De komst van Oxlade-Chamberlain betekent dat Divock Origi toestemming krijgt om Liverpool op huurbasis te verlaten. Hij lijkt op weg naar VfL Wolfsburg, maar kan ook aan de bak bij verschillende Premier League-clubs. De interesse van Liverpool in AS Monaco-spelmaker Thomas Lemar lijkt bekoeld.

Update 23.30: Het gaat er inderdaad van komen: Oxlade-Chamberlain wordt speler van Liverpool. BBC en Sky Sports meldden eerder op de avond al dat de Britse middenvelder medisch gekeurd was door The Reds. Een fanaccount heeft zelfs fotomateriaal waarop The Ox te zien is in kleding van Liverpool. Op deadlineday wordt de miljoenentransfer van Oxlade-Chamberlain wereldkundig gemaakt.