'Ik sta niet in de basis bij PSV,  dus is het logisch dat ik niet bij Oranje zit'

'Ik sta niet in de basis bij PSV, dus is het logisch dat ik niet bij Oranje zit'

31-08-2017 08:40
18

Bart Ramselaar vindt het jammer dat hij gepasseerd is voor het Nederlands elftal. Omdat de PSV-middenvelder zijn basisplaats is kwijtgeraakt in Eindhoven, is hij ook niet opgeroepen voor de interlands tegen Frankrijk en Bulgarije.

"Dat is wel pijnlijk, maar het hoort ook bij voetbal", zegt Ramselaar, die zich bij Jong Oranje heeft gemeld, in gesprek met de NOS. "Doordat ik niet in de basis sta bij PSV, is het vrij logisch dat ik niet werd geselecteerd. Ik ben fit, dus het ligt niet aan mijn vorm. Het is de keuze van de trainer (Phillip Cocu, red.) dat ik niet speel. Aan het begin speelde ik wel, maar daarna koos hij voor een ander. Dat is moeilijk, maar gelukkig val ik in. Dan moet ik me laten zien."

Wedden

Meer odds

Ramselaar is niet iemand die zich zomaar neerlegt bij een reserverol. "Ik moet het accepteren en laten zien dat ik niet op de bank hoor. Het is logisch dat ik wil spelen, maar het is aan mezelf om dat te laten zien. Het enige dat ik kan doen is hard trainen mezelf blijven ontwikkelen. Soms word je eruit gehaald vanwege een mindere vorm, maar dat is bij mij niet het geval, denk ik. Ik heb een goede voorbereiding gehad. Misschien ligt het aan een bepaalde tactiek."