Update: 'Mangala heeft bedenktijd nodig en zet De Boer in de wachtkamer'

Update: 'Mangala heeft bedenktijd nodig en zet De Boer in de wachtkamer'

31-08-2017 13:01
22

Het Crystal Palace van manager Frank de Boer wil zich versterken met Manchester City-verdediger Eliaquim Mangala. Volgens vrijwel alle Britse media, waaronder de doorgaans betrouwbare BBC, hebben The Eagles zich met een bod van 25 miljoen euro gemeld bij Manchester City.

Mangala geldt als alternatief voor zijn landgenoot Mamadou Sakho. De verdediger van Liverpool is de gedroomde versterking voor Crystal Palace, maar lijkt niet haalbaar. The Reds wezen eerder deze week een derde bod vanuit Londen af, ter waarde van 28 miljoen euro. Mangala wordt eveneens gevolgd door West Bromwich Albion, dat in de Fransman een goede vervanger ziet voor de begeerde Jonny Evans.

Mangala moet de vierde zomerse aanwinst voor Crystal Palace worden. Jaïro Riedewald, Timothy Fosu-Mensah en Ruben Loftus-Cheek kwamen eerder deze transferperiode al naar Londen. De club lijkt een extra versterking prima te kunnen gebruiken, aangezien het de eerste drie wedstrijden van het seizoen verloor en onderin de Premier League bungelt.

Update 13.01: De Boer en Crystal Palace zijn nog steeds in de race om Mangala, maar moeten nog even geduld hebben. Volgens L'Équipe zijn er meerdere clubs geïnteresseerd in Mangala en wil de Fransman een paar uur bedenktijd om zijn opties af te wegen. Manchester City wil alleen meewerken aan een permanente transfer: een uitleenbeurt is geen optie voor The Citizens.