Feyenoord haalt opvolger Gudde weg bij NOS: Iedereen kent mijn fascinatie

Feyenoord haalt opvolger Gudde weg bij NOS: "Iedereen kent mijn fascinatie"

31-08-2017 10:55
20

Jan de Jong wordt de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. De NOS meldt dat donderdagochtend. De Jong was de afgelopen 24 jaar werkzaam bij de NOS. Hij volgt Eric Gudde per 1 november 2017 op in De Kuip.

"Na ruim 24 jaar NOS sta ik uiteraard niet te boek als een jobhopper", meldt De Jong (50) op de website van de NOS. "Ik had er met veel plezier nog jaren kunnen werken, want ik heb ernstig last van clubtrouw. Maar deze kans is uniek."

Wedden

Meer odds

De afgelopen zeven jaar was De Jong algemeen directeur van de NOS. "Iedereen die mij kent, kent mijn enorme fascinatie voor topsport en voor Feyenoord." Met de kampioen van Nederland wil hij 'weer structureel in de top van het voetbal komen, met zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding'. 

Feyenoord is blij met de aanstelling van De Jong. "Hij heeft jarenlange ervaring in het leiden van een complexe organisatie", aldus Gerard Hoetmer, lid van de raad van commissarissen. "Feyenoord heeft een prachtige toekomst voor zich. Daar wil ik met mijn kennis en ervaring de komende jaren mijn steentje aan bijdragen", meent De Jong.