Roda overweegt geld vrij te maken voor oud-speler van Hamburger SV'

Roda overweegt geld vrij te maken voor oud-speler van Hamburger SV'

31-08-2017 16:32
4

Roda JC gaat zich mogelijk toch nog roeren op de transfermarkt. De Limburgse club test rechtsback Ashton Götz (24) donderdag tijdens een oefenwedstrijd tegen Antwerp FC.

De Duitse proefspeler, die tevens de Amerikaanse nationaliteit bezit, is transfervrij, nadat zijn contract bij Hamburger SV deze zomer afliep. Hij speelde sinds zijn zestiende voor HSV. Zijn laatste optreden in de Bundesliga dateert van 30 oktober vorig jaar tijdens een 3-0 nederlaag bij FC Köln. Eind vorig seizoen viel hij in ongenade bij trainer Markus Gisdol, die hem verbande naar het tweede.

Roda heeft in principe geen geld meer voor versterkingen, zo vertelde technisch manager Harm van Veldhoven eerder deze week nog. De transfervrije Götz wordt echter mogelijk als een buitenkansje gezien. Vanwege zijn transfervrije status zijn de Limburgers niet gebonden aan de transferdeadline.

De eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen vervulde Christian Kum de rol van rechtsback. Hoewel de routinier multifunctioneel is, prefereert hij een rol in het hart van de defensie. Ook Henk Dijkhuizen kan rechtsachter uit de voeten.