'Leider' Younes zag af van transfer: 'Overmars vertelde dat ik moet blijven'

'Leider' Younes zag af van transfer: 'Overmars vertelde dat ik moet blijven'

01-09-2017 09:39
59

Amin Younes kreeg deze zomer meerdere aanbiedingen om Ajax te verlaten, maar de Amsterdammers wilden hem niet laten gaan. De Duitser heeft daar alle begrip voor, zo laat hij weten.

Younes stond na de Confederations Cup naar verluidt in de belangstelling van RB Leipzig en Borussia Dortmund. "Ik heb gesproken met Ajax. Marc Overmars maakte mij duidelijk dat ik moet blijven", zegt hij tegen OVB Online. "Ik heb nog een tweejarig contract, vertolk nu een leidersrol en spreek de taal. Het was belangrijk voor de club dat ik nog een jaar zou blijven."

Wedden

Meer odds

De linksbuiten stuurt ook allerminst aan op een vertrek. "Het was voor mij moeilijk geweest om te gaan, nadat er al een paar spelers waren vertrokken. Ik wil de landstitel winnen voordat ik vertrek. Ik was er twee keer dichtbij en in de Europa League stonden we vorig jaar in de finale."

Younes heeft mooie woorden over voor Ajax. "Het is de meest speciale club in mijn carrière tot dusver. Ajax heeft me de kans gegeven om international te worden. Ajax is speciaal, in de manier van spelen, de vriendelijke en respectvolle omgang met elkaar en de vele jonge spelers. Hier kun je op je 22e al aanvoerder zijn als je de kwaliteiten hebt."