Barça laat veelbelovende aanvaller gaan: vierjarig contract met terugkoopclausule

Barça laat veelbelovende aanvaller gaan: vierjarig contract met terugkoopclausule

01-09-2017 10:27
4

FC Barcelona-aanvaller Seung-Woo Lee verruilt Catalonië voor het Italiaanse Hellas Verona, meldt de club via de officiële kanalen. De negentienjarige Zuid-Koreaan tekent een contract tot de zomer van 2021 bij de Serie A-promovendus.

Lee loopt al sinds 2011, toen hij op dertienjarige leeftijd werd weggeplukt bij Incheon United, rond in de jeugd van FC Barcelona. Dit seizoen zou hij eigenlijk doorstromen naar Barcelona B, maar de Catalanen hebben nu dus besloten om hem van de hand te doen voor een onbekende transfersom. Barça ziet echter nog altijd perspectief in de talentvolle Zuid-Koreaan, getuige de terugkoopclausule die in zijn contract is opgenomen.

Lee is de achtste speler die Camp Nou deze zomer verlaat. Neymar is voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain vertrokken en Christian Tello is verkocht aan Real Betis. Verder trokken Jordi Masip en Jeremy Mathieu transfervrij naar respectievelijk Real Valladolid en Sporting Portugal en zijn Douglas Pereira (Benfica), Marlon Santos (OGC Nice) en Sergi Samper (Las Palmas) verhuurd.